یکشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۱
تقارن نوروز و عید فطر در ۱۴۰۵ از اتفاقات نادر است

حوزه/ یک تهیه‌کننده با تأکید بر نقش سینما و تلویزیون در شرایط خاص اجتماعی گفت: تولید آثار مفرح و حتی طنز می‌تواند به بهبود حال و هوای جامعه و بازگشت آن به جریان زندگی کمک کند.

خبرگزاری حوزه | محسن علی‌اکبری، تهیه‌کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرگزاری حوزه درباره همزمانی عید نوروز و عید فطر در سال ۱۴۰۵ اظهار کرد: تقارن عید نوروز و عید فطر در سال ۱۴۰۵ از جمله اتفاقات نادر است که این دو مناسبت در یک روز با هم تلاقی پیدا می‌کنند. طبیعتاً امسال شرایط کشور شرایط خاصی است. ما شهدای ارزشمندی را تقدیم کرده‌ایم و طبیعی است که جشن به معنای پایکوبی نخواهیم داشت. با این حال بهار، نو شدن طبیعت، تحویل سال و حتی عیدی گرفتن کودکان از جمله سنت‌هایی است که باید حفظ شود. در چنین شرایطی نباید از آن طرف بام بیفتیم و نه از این طرف. باید هم حرمت مناسبت‌ها و شرایط کشور را درک کنیم و هم اجازه بدهیم حال و هوای نوروز و طراوت بهار در جامعه جریان داشته باشد. نوروز بخشی از هویت فرهنگی ماست و در کنار آن عید فطر هم یک عید بزرگ اسلامی است. بنابراین باید میان این دو فضا تعادل برقرار شود.

این تهیه‌کننده سینما و تلویزیون افزود: امیدوارم سال ۱۴۰۵ برای کشور ما سالی سرشار از موفقیت باشد. جوانان ما در عرصه‌های مختلف از ورزش و دانشگاه گرفته تا حوزه‌های علمی و پزشکی ظرفیت‌های بزرگی دارند و امیدواریم امسال شاهد موفقیت‌های فراوان آنان باشیم. در حوزه هنر و سینما هم انتظار می‌رود آثار خوبی تولید شود؛ فیلم‌هایی که در شأن مردم بزرگ ایران باشد. مردم ما واقعاً مردم قابل تقدیری هستند. همین روزها می‌بینیم که چگونه با وجود همه مشکلات و فشارها همچنان در جامعه حضور دارند و زندگی جریان دارد. چند شب پیش در میدان ولیعصر بودم و دیدم مردم با هم قرار می‌گذاشتند که برای تحویل سال در همانجا دور هم جمع شوند. این روحیه اجتماعی و امید در میان مردم ارزشمند است و هنرمندان باید برای چنین مردمی کار تولید کنند.

وی تأکید کرد: ما باید برای مردم و به‌ویژه برای نسل‌های آینده روایت بسازیم. نمونه‌های فراوانی از سوژه‌های انسانی و عمیق در جامعه وجود دارد که می‌تواند مبنای آثار هنری و سینمایی قرار گیرد. به عنوان مثال وقتی از کودکان شهید صحبت می‌کنیم، هر کدام از این کودکان یک زندگی، یک داستان و یک جهان انسانی داشته‌اند. از دل همین زندگی‌ها می‌توان بهترین فیلم‌نامه‌ها را استخراج کرد، چون هر کدام تجربه‌ای متفاوت و قابل روایت دارند. وظیفه هنرمند این است که این روایت‌ها را به تصویر بکشد و از دل آن‌ها قهرمانانی را به جامعه معرفی کند. در شرایطی که کشور با مسائل و چالش‌های مختلف روبه‌روست، هنر می‌تواند نقش مهمی در تقویت روحیه عمومی جامعه داشته باشد.

علی‌اکبری با اشاره به تحولات منطقه نیز تصریح کرد: امروز شرایط منطقه شرایط خاصی است و ایران در مرکز بسیاری از تحولات قرار دارد. در چنین فضایی نقش مردم و نیروهای نظامی در حفظ امنیت و اقتدار کشور بسیار مهم بوده است. حضور مردم در صحنه‌های مختلف و مقاومت نیروهای نظامی نشان داده که کشور از ظرفیت‌های بزرگی برخوردار است. به نظر من سال ۱۴۰۵ می‌تواند سال مهمی برای ایران باشد؛ سالی که در آن اقتدار و توانمندی کشور در منطقه بیش از گذشته نمایان شود. البته تحقق این موضوع نیازمند تلاش و همدلی همه بخش‌هاست؛ از جوانان و نخبگان گرفته تا هنرمندان و فعالان فرهنگی.

این تهیه‌کننده سینما و تلویزیون درباره نقش هنر در چنین شرایطی گفت: روحیه مردم بسیار مهم است و هنرمندان وظیفه دارند آثاری تولید کنند که این روحیه را تقویت کند. آثار هنری باید امیدآفرین باشند و بتوانند نگاه جامعه را به آینده روشن‌تر کنند. این مسئله فقط به آثار جدی و حماسی محدود نمی‌شود، بلکه حتی آثار طنز هم می‌توانند نقش مهمی در بهبود حال و هوای جامعه داشته باشند. به نظر من تولید آثار طنز هیچ اشکالی ندارد و حتی می‌تواند بسیار مؤثر باشد. جامعه‌ای که مدتی در فضای فشار و نگرانی قرار داشته، به تدریج نیاز دارد به سمت آرامش و زندگی عادی بازگردد. البته طبیعی است که در دوره عزاداری و احترام به شهدا فضای جامعه متفاوت باشد، اما پس از پایان این دوره باید زمینه بازگشت نشاط اجتماعی فراهم شود.

علی‌اکبری ادامه داد: در این زمینه رسانه ملی و تلویزیون نقش مهمی دارند. تلویزیون می‌تواند با تولید و پخش سریال‌های مفرح و امیدبخش به بازگشت نشاط اجتماعی کمک کند. البته سریال‌های تاریخی و آثار جدی هم همیشه جایگاه خود را دارند، اما در مقاطعی که جامعه با فشارهای روحی روبه‌رو بوده، شاید بیش از هر چیز به آثار طنز و مفرح نیاز داشته باشیم. پس از پایان دوره عزاداری، به نظر می‌رسد لازم است تلویزیون توجه بیشتری به تولید سریال‌های طنز داشته باشد تا فضای جامعه کمی شادتر شود. این مسئله به‌ویژه برای کودکان و نوجوانان اهمیت زیادی دارد، زیرا آن‌ها بیش از دیگران تحت تأثیر فضای عمومی جامعه قرار می‌گیرند.

این تهیه‌کننده سینما و تلویزیون در ادامه به نقش سینما نیز اشاره کرد و توضیح داد: خوشبختانه سینماها باز هستند و به نظر من هم ضرورتی برای تعطیلی سینما وجود ندارد. سینما می‌تواند با اکران فیلم‌های خوب و جذاب بخشی از حال و هوای جامعه را تغییر دهد. وقتی فیلم‌های مناسب و باکیفیت روی پرده بروند، مردم هم استقبال می‌کنند و این خود به ایجاد فضای مثبت در جامعه کمک می‌کند. سینما و تلویزیون می‌توانند کمک کنند افکار عمومی که مدتی درگیر اخبار جنگ و تنش بوده، به تدریج به سمت زندگی روزمره و مسائل اجتماعی بازگردد. هنر همیشه این ظرفیت را داشته که در کنار مردم باشد و در لحظات دشوار به آن‌ها امید بدهد.

تهیه‌کننده فیلم «کتاب قانون» در پایان اظهار کرد: امیدوارم سال جدید برای همه مردم ایران سالی سرشار از سلامتی، موفقیت و آرامش باشد. کشور ما ظرفیت‌های فراوانی دارد و اگر از این ظرفیت‌ها به‌درستی استفاده شود، می‌توان آینده‌ای روشن برای ایران متصور بود. همچنین امیدوارم هنرمندان و سینماگران بتوانند آثاری تولید کنند که در شأن مردم بزرگ ایران باشد و به تقویت امید و همبستگی در جامعه کمک کند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha